Managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a recomandat continuarea utilizării vaccinului produs de AstraZeneca în campania de imunizare anti-Covid. Medicul a explicat miercuri seară, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, că, în acest moment, nu există date științifice care să demonstreze legătura directă între administrarea serului și tromboze. 

Mahler a amintit că infecția cu Sars-Cov-2 poate duce la complicații mult mai grave.

”În acest moment, nu avem date științifice care să aducă o legătură între tromboze și vaccin. Mai mult, nu trebuie să uităm că infecția Sars-Cov-2 în evoluție are multe complicații, pacienții dezvoltă accidente vasculare cerebrale, infarct, complicații severe de tipul trombozelor care depășesc numărul celor din populația generală”, a explicat medicul.

Mahler a reiterat că singura cale prin care putem depăși pandemia este imunizarea și a atras atenția că numărul noilor infectări crește într-un ritm îngrijorător.

”Vaccinarea este soluția de a ieși și de a depăși această situație, care nu convine nimănui.
Și noi, în spital, ne-am bucurat în februarie când nu mai erau ocupate paturile și nu erau atât de mulți pacienți Covid. Ne-am bucurat de evoluția favorabilă a pandemiei, ceea ce nu se mai întâmplă acum”, a conchis medicul. 

Citește și: ”Legile Puterii | Beatrice Mahler, despre cazul tânărului care a primit doze diferite de vaccin: Efectele secundare sunt minore”

Articolul precedentLegile Puterii | Renumiții medici Beatrice Mahler, Radu Țincu și Emilian Imbri susțin introducerea pașaportului de vaccinare
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 174. Marcel Ciolacu iar a vorbit neîntrebat