După rezilierea contractului cu Rosal, firma care ar fi trebuit să colecteze gunoiul din tot județul, Consiliul Județean pregătește o nouă licitație. Până la desemnarea unui operator județean unic, gunoiul din orașe și din câteva comune este transportat la Bălteni.

„ Începând de săptămâna viitoare vom trece la elaborare documentației pentru o nouă licitație. Acest proiect funcționează la o capacitate de 60% pentru că nu avem colectare în întreg județul. Operatorii existenți care acoperă zona urbană și o mică parte din zona rurală, deja duc gunoiul la Bălteni, deci avem un județ mai curat, dar din păcate colectare nu a început la nivelul întregului județ”, a spus Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Oprescu a explicat că firma de salubritate care a câștigat inițial licitația a avut documentația bine pusă la punct și astfel a respectat toate specificațiile prevăzute în caietul de sarcini. Când ar fi trebuit să treacă la treabă, totul s-a blocat. „Nu au fost probleme de licitație sau criterii. Proiectul a fost scos la licitație cu avizul ANRMAP, a dat câștigătorul, CNSC ne-a dat dreptate pe acest proiect. Ulterior și Curtea de Apel Craiova ne-a dat dreptate. Problema e că ei după ce au câștigat și au întrunit condițiile n-au făcut mobilizarea astfel încât să poată să înceapă acest proiect”, a mai spus președintele CJ Olt.

Articolul precedentElevi de la un liceu din Slatina, locul I la un concurs internaţional de robotică
Articolul următorO fetiță în vârstă de doar un an și cinci luni, din Slatina, a murit din cauza gripei