Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că faptul că dacă opinia lui Paul Stănescu nu a fost acceptată de Comitetul Executiv al partidului, nu înseamnă că nu este una corectă. El a adăugat că acesta nu poate fi un motiv de schimbare a conducerii filialei, pentru că „există un statut”, iar „partidul nu este al cuiva personal”.

Preşedintele CJ Olt  a catalogat drept „pure speculaţii” zvonurile potrivit cărora proiectele derulate prin PNDL, în judeţ, vor avea de suferit în urma demisiei lui Paul Stănescu din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale.

„Ordonanţa 28 funcţionează după o lege, nu după anumite aversiuni pe care le au unii faţă de noi. Este o Lege, Ordonanţa 28, iar proiectele existente au fost obţinute de judeţul Olt încă dinainte ca domnul Stănescu să fie ministru al Dezvoltării, deci n-au nicio legătură. Sunt de şase ani în Consiliul Judeţean şi ştiu despre ce vorbesc, vă spun sigur că Ordonanţa 28 a funcţionat după o lege, sunt nişte criterii acolo, m-am ocupat de depunerea proiectelor din judeţul Olt şi, efectiv încadrarea în criterii. Nu s-a folosit niciodată o influenţă politică sau vreo pârghie politică pentru a obţine proiecte mai multe sau mai puţine. Suma alocată judeţului Olt a fost în funcţie de anumite criterii, de populaţie, de mărimea localităţii şi de inversul capacităţii financiare. Sunt pure speculaţii”, a declarat Oprescu.

Preşedintele executiv al PSD Olt a mai spus că lucrurile semnalate de Paul Stănescu sunt corecte, însă „CEx-ul, în perioada asta, îşi doreşte altceva”.

„Într-un partid, poţi să altă opinie. Nu putem  să avem toţi aceeaşi opinie. Dacă opinia pe care a avut-o domnul preşedinte Paul Stănescu n-a trecut în Comitetul Executiv, nu înseamnă că nu e corectă. A arătat că CEx-ul, în perioada asta, îşi doreşte altceva. Nu înseamnă că nu este o opinie corectă sau că noi nu îl susţinem în demersul pe care l-a început şi opinia pe care a emis-o”, a mai spus Marius Oprescu.

Totodată, el a opinat că nu vor exista alte urmări ale iniţiativei preşedintelui filialei Olt a partidului.

„Nu este motiv de schimbare a conducerii filialei. Există un statut. Partidul nu este al cuiva personal, este constituit din 400 de membri, pe baza unui statut, înregistrat la Tribunalul Bucureşti”, a mai declarat preşedintele excutiv al PSD Olt.

Oprescu a ţinut să precizeze că PSD Olt îşi va îndeplini îndatoririle faţă de structura centrală a partidului şi dacă nu are ministru în Guvern.

„Până acum un an, organizaţia Olt n-a avut ministru şi ne-am făcut treaba, am rezolvat problemele judeţului. Nu ne-am dorit acest post, aşa cum a spus şi domnul preşedinte Paul Stănescu, public. Nu a dorit să intre în Guvern, a fost rugat să intre în Guvern pentru că aveau nevoie. Era un moment politic mai delicat şi a acceptat acest lucru. Ieşirea dânsului din Guvern pe baza unei opinii separate faţă de majoritatea Comitetului Executiv nu înseamnă că nu avem dreptate sau că dânsul nu are dreptate”, a conchis el.

Articolul precedentA început sacrificarea porcilor la Rusănești. Mascații, chemați să intervină
Articolul următorGer năprasnic, de Ziua Naţională. Vreme deosebit de rece, până duminică dimineaţa