Agricultorii din județ care vor să obțină profituri mai mari din pomicultură sunt ajutați să investească în unități de procesare. Pentru ei este deschisă în această perioadă submăsura 4.2a, care oferă finanțare chiar și de 1,5 milioane euro, bani europeni ce reprezintă până la jumătate din valoarea totală a investiției.

Modernizarea și crearea de unități de procesare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese tehnologice, creșterea valorii adăugate a produselor din sectorul pomicol, îmbunătățirea controlului intern al calității, creșterea numărului de locuri de muncă sunt investițiile ce pot fi finanțate, în proporție chiar și de 50%, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Agenția a deschis săptămâna aceasta sumăsura 4.2a, „Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol”.

Potrivit OJFIR Olt, până acum niciun fermier nu solicitat acest sprijin, deși în localitățile din zona de nord sunt încă suprafețe întinse de livezi și ar fi necesare unități de procesare a fructelor. „Referitor la interesul manifestat de fermierii olteni față de această submăsură în actualul program –PNDR 2014-2020, acesta a fost scăzut. Interesul manifestat a rămas doar în faza de informare, neconcretizandu-se în depuneri de proiecte pe această submăsură”, a explicat Letiția Brânaru, reprezetantul OJFIR Olt.

Articolul precedentConac monument istoric din Olt, reabilitat de voluntari din Marea Britanie şi România
Articolul următorPlaja Olt, închisă pentru o zi. Care este motivul