Prezent aseară la Corabia pentru a vedea stadiul lucrărilor de retehnologizarea la amenajarea de irigații din zonă, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit și despre alocările bugetare pentru astfel de investiții. Două milioane de hectare vor putea fi irigate în România, în următorii ani.

Ministerul Agriculturii, prin intermediul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) investește masiv pentru a repune în funcțiune vechile sisteme de irigații. În Olt, spre exemplu, au fost încheiate lucrările pe trei amenajări principale, respectiv Stoenești Vișina, Bucșani-Cioroiu și Terasa Caracal. De asemenea, al patrulea obiectiv, vizitata aseară de ministrul Agriculturii, Petre Daea, este în derulare. Este vorba despre Terasa Corabia, cu o investiție de 54 de milioane de lei și o infrastructură care permite irigarea a peste 30.000 hectare.

Petre Daea a precizat că Ministerul Agriculturii va aloca în continuare fonduri pentru modernizarea sistemelor de irigații. „Sunt bani pentru astfel de lucrări, pentru că avem un program pentru două milioane de hectare, care este susţinut financiar cu un miliard şi o sută de milioane de euro din banii bugetari. Acest program se desfăşoară pe parcursul a patru ani, în aşa fel încât să ajungem în 2020 la două milioane de hectare irigate. Ni l-am propus prin Programul de Guvernare şi pe care îl avem susţinut prin filă bugetară. Apoi avem şi o altă sursă de finanţare a lucrărilor în sistemul de irigaţii, partea secundară a sistemul, care înseamnă 435 milioane euro de la UE prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală”

În județul Olt, ANIF și-a propus să mai reabiliteze amenajările Dăbuleni-Potelu, în extremitatea sudică a județului, spre Dunăre și cea de la Drăgănești, pe râul Olt.

 

Articolul precedentDaea a venit la Olt să dea startul unor lucrări la sistemul de irigaţii din zona Corabia
Articolul următorAccident pe un drum din Olt, din cauza ceții. Trei persoane rănite – FOTO