Soluțiile la inflație sunt economice, nu sociale! Este avertismentul consultantului politic, Miron Mitrea, care a atenționat la Realitatea Plus că discutăm de ani buni diverse propuneri la sistemul de pensii, fără să știm structura și sustenabilitatea bugetului. „Ne lovim de constrângerea bugetară. Nu sunt bani la buget! De unde să creștem pensii, salarii și alte lucruri, dacă nu discutam problema de ansamblu? Nu discutăm unde trebuie să mergem cu economia acum, nu discutăm dacă putem să păstrăm măcar aceste pensii și salarii, în condițiile în care numărul de angajați la stat crește de la o lună la alta cu 2000, 2500 de oameni și unele salarii au întârziat câteva zile. Nu sunt probleme! Am mai auzit aceleași asigurări în 2009 și, în 2010, Traian Băsescu a tăiat salariile și pensiile. Guvernul are datoria să vină cu temele serioase și să le pună pe masă, să știm și noi cum stăm. Să lasăm mereu pe piață speranța că vor crește pensiile. Suntem serioși?”, s-a întrebat invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii.

Miron Mitrea a amintit promisiunea actualului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, că va face lumină în privința împrumuturilor externe și interne ale statului român, care au explodat în perioada în care Florin Cîțu a controlat finanțele României. Sub Florin Cîțu a explodat datoria publică și românii așteaptă ca Adrian Câciu să-și onoreze promisiunea și să ne spună ce s-a făcut cu banii.

„Putin nu este vinovat pentru că România este în ultimii 3,4 ani s-a împrumutat în disperare cu niște bani care nu știm unde s-au dus. Putin nu este vinovat de dezechilibrele din bugetul României. Guvernul trebuie sa vină în fața noastră cu un program de restrângere a cheltuielilor guvernamental ca să existe bani creștere a pensiilor și salariilor. Dacă economia nu se mișcă și dacă guvernul nu vine cu soluții să miște economia și sunt oportunități mari acum, vom fi în aceeași situație. Nu producem mai mult și impozităm din ce în ce  mai puțin.” 

Consultantul politic îl atenționează pe premier că intră într-un proces de uzură a imaginii publice, iar „dusul cu zăhărelul” nu-l va ajuta, ci i-ar folosi să fie sincer cu oamenii și să le spună că va fi dificil.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBobby Păunescu: ”Nu poți fi cetățean român cât timp ești asociat sau primești bani de la oligarhii care jefuiesc țara”
Articolul următorTraficul pe autostrada Soarelui se va închide timp de patru nopţi, în intervalul orar 22:00 – 05:00