300 de gospodării din localitatea olteană Urzica au rămas fără alimentare cu energie electrică, în această dimineaţă, din cauza ninsorii şi a viscolului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că angajaţii societăţii care se ocupă de distribuirea energiei electrice lucrează pentru remedierea situaţiei.

„Până în acest moment nu au fost înregistrate evenimente pe fondul codului galben de ninsori. Circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ. În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică a populației, la ora 8.00, 300 de consumatori din localitatea Urzica nu erau alimentați cu energie. Echipele operatorului se află în teren pentru remedierea situației”, a afirmat Băsăşteanu.

O avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată, cu vreme deosebit de rece, a fost emisă, marţi, de meteorologi, pentru perioada 28 noiembrie, ora 20.00 – 30 noiembrie, ora 10.00, pentru mai multe judeţe printre care şi Oltul.

Potrivit meteorologilor, în acest interval, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 kilometri pe oră, temporar în jur de 60 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

„Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării”, spun meteorologii.

Totodată, vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Articolul precedent30 de utilaje de deszăpezire, pregătite să intervină în Slatina
Articolul următorÎn arest preventiv după ce, băut fiind şi fără permis, a lovit un copil cu maşina