Slatina se extinde de la un an la altul. Fie că vorbim de construcția de case sau blocuri noi, fie că ne referim la zona industrială, în oraș se construiește din ce în ce mai mult. Dovadă e numărul autorizațiilor de construire și al certificatelor de urbanism, care a crescut constant în ultimii ani. De asemenea, suprafețe importante din extravilanul orașului au fost transferate în intravilan.

Un oraș în continuă dezvoltare, în care se construiește mai mult pe an ce trece. Așa este Slatina, după cum rezultă din ultimele statistici ale autorităților, care au eliberat, în 2018, mai multe autorizații de construire dar și mult mai multe certificate de urbanism decât în anul precedent. „Pe anul 2018, Primăria Slatina, prin Direcția Arhitect Șef, a emis cu 11 autorizații de construire și cu 81 de certificate de urbanism mai multe decât în anul 2017. Zonele care s-au dezvoltat au fost pe de o parte platforma industrială, unde firmele s-au tot dezvoltat și s-au extins prin obținerea de autorizații de construire, dar și în zona locuințelor, atât cele unifamiliale cât și cele colective”, a declarat Adrian Birin, arhitectul șef al Slatinei.

Numărul dezvoltatorilor de blocuri de locuințe este, de asemenea, în creștere. În timp ce unii, cum sunt cei care au făcut apartamentele de pe Tudor Vladimirescu au finalizat lucrările și au început să vândă din ele, alții obțin acum documentele premergătoare construcției. Cei mai mulți vor ridica blocurile în zonele centrale. Se construiește mult și în zona industrială, unde fabricile au făcut demersuri pentru a introduce în intravilanul orașului suprafețe de teren pe care să construiască hale noi. „Sunt blocuri care au și efectuat recepția, sunt și solicitări noi de certificate de urbanism, exprimându-și intenția de a construi noi blocuri pe raza Municipiului Slatina. Majoritatea sunt în zonele centrale, unde locuințele ar fi căutate, dar se extind până spre extremități, ținând cont de platforma industrială care se extinde. Avem solicitări să introducem terenuri în intravilan”, a mai explicat Birin.

Și la nivelul județului, numărul locuințelor finalizate în mediul urban a cunoscut o creștere anul trecut, în comparație cu anul 2017.

Articolul precedentNoi detalii în dosarul poliţistului SCCO, împuşcat din greşeală de iubită
Articolul următor15 oltence au fost ameninţate sau bătute de parteneri. Poliţiştii au emis ordine de protecţie provizorii