Fabrica de țevi din Slatina continuă să se extindă și anul acesta. Compania a adăugat în buget o creștere de 60 de oameni care urmează să fie angajați anul acesta. Este al treilea an consecutiv în care TMK își mărește numărul de angajați, cea mai mare creștere, de 140 de persoane fiind înregistrată în 2017.

Investițiile în tehnologii moderne, dar și diversificarea producției au însemnat și angajări noi în ultimii ani, la TMK Artrom. Pentru anul acesta, compania are în plan să mai angajeze 60 de oameni, care să lucreze în producție. Salariul mediu brut oferit personalului operațional este de 4.900 lei, specializarea realizându-se la locul de muncă, printr-un program propriu al companiei. „În ultimii trei ani, când a fost maximul de investiții la noi, numărul de angajați a crescut cu 380 de oameni, pentru că s-au născut capacități noi, care au necesitat personal. Anul acesta, de exemplu, noi avem în buget o creștere de 60 de oameni. Noi în fiecare an am crescut. Cea mia mare creștere a fost în 2017, când am crescut cu 140 de oameni”, a spus Adrian Popescu, director general TMK Artrom.

În ultimii ani a crescut nu doar numărul salariaților, ci și volumul investițiilor, dar și profitul. Complexul de tratamente termice, care permite transformarea țevilor industriale obișnuite în țevi premium, inaugurat anul trecut, a avut un cuvânt important de spus în această evoluție. „Prima etapă care s-a încheiat anul trecut a făcut ca în anul 2018 noi să atingem un vârf. Asta a însemnat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde lei, cu 18% mai mare decât în 2017 și cu 83% mai mult decât în 2016. Am avut un profit brut de peste 97 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât în anul precedent. Cheltuielile de investiții au fost de 100 de milioane anul trecut  și de 380 de milioane de lei în ultimii trei ani”, a precizat directorul general al fabricii de țevi din Slatina.

Fabrica din Slatina are 1.500 de angajați și planuri să se extindă, pentru ca în următorii ani să folosească întreaga cantitate de oțel produsă în uzina de la Reșița pe care o deține în producția de țevi premium.

Articolul precedentŞcoli din olt, într-un concurs de educaţie ecologică
Articolul următorOlt: Avertizare meteo de vânt puternic