O femeie care deține un adăpost ilegal de câini într-un sat din Dolj a venit astăzi să facă greva foamei în fața Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din Slatina. Cea care se declară iubitoare de animale spune că cei de la adăpostul care funcționează legal nu se implică suficient în creșterea numărului de adopții. Autoritățile spun încă că sunt în permanență în căutare de soluții pentru a găsi o familie patrupedelor abandonate, iar 80% din câinii ridicați din oraș au fost dați spre adopție.

Protest fără sens în fața adăpostului de câini de la Sărăcești. O femeie care se declară iubitoare de animale, dar care crește ilegal 500 de câini într-un adăpost din Dolj a intrat în greva foamei. Ea susține că cei din conducerea adăpostului refuză să dea câini spre adopție și e hotărâtă să protesteze. Statisticile autorităților arată însă că majoritatea câinilor luați de pe străzi au fost dați spre adopție, fie cetățenilor fie unor asociații de protecție a animalelor.

În timp ce realitatea contrazice categoric spusele femeii, în spațiul virtual circulă acuze grave la adresa iubitoarei de animale din Dolj. Mai multe mesaje postat pe pagina sa, Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța, ridică semne de întrebare serioase asupra iubirii pe care o poartă, de fapt, sutelor de patrupede adăpostite ilegal în satul Desa din Dolj.

Pagina de Facebook Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța:

„Atâta timp cât există donatori, fără să ceară să vadă adăpostul și situația animalelor, vor exista și bipezi care trăiesc din cerșit și chinuit animale”

„Milogilor! Mai merge să păcăliți lumea cu tâmpeniile voastre?”

„Sunt niște șarlatani! Înșelătorie cu acte”, sunt doar câteva dintre mesajele celor care văd postările prin care se cer bani pentru îngrijirea câinilor din adăpost.

Intrigat de numeroasele sesizări primite din partea iubitoarei de animale din Dolj, directorul adăpostului de câini de la Sărăcești a analizat fotografiile de pe pagina de Facebook a Asociației Măriuța, pe care femeia o deține. Confirmă și el că sutele de animale de aici nu sunt cazate și hrănite corespunzător. La adăpostul public în schimb, au loc frecvent controale din partea diferitelor instituții cu atribuții, în urma unor sesizări depuse de cei care se declară iubitori de animale.

Articolul precedentStart oficial în noul an universitar. 20 de ani de învăţământ superior la USAMV Slatina
Articolul următorUltima aprobare pentru achiziționarea celor 8 autobuze electrice, la Slatina