Rosal, firma de salubritate care nu a reușit să se mobilizeze pentru colectarea gunoiului din județ, dă în judecată Consiliul Județean, dar și toate primăriile din Olt. Reprezentanții societății încep astfel un război din care vor avea de pierdut locuitorii din satele județului care rămân, deocamdată, cu gunoiul neridicat.
Un proiect pe fonduri europene, care va scapa satele Oltului de gunoaie, e blocat de o firmă de salubritate care a intentat un proces in instanță. După ce a câștigat licitația de colectare a deșeurilor, dar nu a reușit să înceapă această activitate nici după o perioadă de mobilizare care a durat aproape o jumătate de an, Rosal începe un război de neînțeles.
Reprezentanții societății de salubritate contestă notificarea de reziliere transmisă de Consiliul Județean și Asociația de Dezvoltare Olt-Eco, din care fac parte toate primăriile din județ. Asta după ce oficialii Consiliului Județean au așteptat, au discutat și au căutat soluții pentru ca Rosal să poată începe colectarea gunoiului. Din cauza acestui proces, e posibil ca proiectul să cunoască un mare blocaj. „Nu am primit citația, însă în funcție de ceea ce vor solicita în instanță, rămâne să vedem dacă vom putea scoate sau nu din nou la licitație această componentă de colectare, sau dacă așteptăm până când instanța va judeca acest caz”, a explicat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.
Marius Oprescu a explicat că decizia de reziliere a fost luată după o analiză atentă a tuturor documentelor. Așa că instanța va da, cel mai probabil, câștig de cauză Consiliului Județean, însă procesul va fi de durată. „Noi am trimit notificarea de reziliere pe baza certitudinilor pe care le aveam. Au fost 11 puncte pe care le aveau de îndeplinit, iar 8 nu au fost îndeplinite deși au avut la dispoziție 120 de zile de mobilizare, plus încă 45 de zile de prelungire. Noi suntem convinși că vom câștiga, pentru că am făcut niște pași pe baza documentelor pe care le aveam în momentul respectiv”, a mai precizat șeful CJ Olt.