O învăţătoare, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, care preda la Şcoala Gimnazială „Traian”, s-a stins din viaţă în urma infecţiei cu COVID-19. Cadrul didactic s-a tratat acasă timp de câteva zile, iar în momentul în care s-a simţit tot mai rău a solicitat ambulanţa. Pentru că în Craiova nu erau paturi disponibile la ATI, femeia a ajuns în cele din urmă la Spitalul Municipal Caracal. După doar trei zile, s-a stins din viaţă miercuri, 24 martie.

O învăţătoare din Craiova a murit la Spitalul Municipal Caracal, miercuri dimineaţa. Femeia avea doar 43 de ani şi a ajuns în stare gravă, cu o afectare pulomonară, potrivit managerului unităţii medicale, de 95%, relatează Gazeta Nouă.

„A ajuns la noi într-o stare foarte gravă, cu o afectare pulmonară de 95%. I s-a administrat tratamentul standard, însă din păcate nu am reuşit să o salvăm. Nu i-au găsit locuri la ATI în Craiova şi a fost adusă la noi. Cu o astfel de afectare pulmonară, este greu să-i mai readuci la parametrii”, a precizat managerul Spitalului Municipal Caracal, Liviu Radu.

Colegii învăţătoarei, mamă a două fetiţe, au transmis mesaje de condoleanţe familiei.

„Cu durere profundă și regret, anunțăm trecerea în neființă a doamnei învățătoare CRISTINA MIRELA HERZAL, un cadru didactic deosebit, apreciat de colegi, elevi și părinți, un OM de excepție care, prin profesionalismul, dragostea față de copii și iubirea necondiționată, a format ani la rând caractere, a șlefuit minți și a arătăt că iubirea față de aproape este cea mai de preț. Dispariția sa fulgerătoare ne-a lăsat cu inimile împietrite de durere. S-a stins mult prea devreme un om bun”, scriu colegii cadrului didactic, pe Pagina de Facebook a şcolii.

Cât priveşte situaţia paturilor ATI la Spitalul Municipal Caracal, acestea sunt ocupate în totalitate. Potrivit spuselor managerului Liviu Radu, de aproximativ trei săptămâni cazurile COVID-19 au explodat. La momentul actual, sunt ocupate 67 de paturi, din 214. La terapie Intensivă sunt 17 paturi, de asemenea, ocupate.

Articolul precedentÎnaintări în grad de Ziua Poliţiei. 112 poliţişti din Olt, avansaţi
Articolul următorUn nou RECORD de infectări, de la începutul anului: 6.651 de cazuri noi, 140 de decese