Sentința emisă astăzi de Tribunalul Olt în dosarul Nadăș a stârnit revolta sătenilor din Arad, a căror localitate e fost revendicată în instanță. Judecătorii au admis recursul formulat de familia care a câștigat inițial satul în instanță. Oamenii spun că decizia este incorectă și cer ajutorul ministrului Justiției.

După ce Înalta Curte a decis că Nadășul a fost moștenit de familia Colțeu printr-un testament fals, iar mai apoi judecătorii de la Balș le-au dat câștig de cauză sătenilor, astăzi s-a pronunțat și Tribunalul Olt în acest caz. Magistrații au admis recursul formulat de familia care pretinde că a moștenit cele 8.700 de hectare de terenuri și păduri de la Nadăș. Sătenii s-au revoltat însă și au cerut intervenția Ministerului Justiției.

La sfârșitul lunii trecute, la ultima ședință de judecată, când se aștepta și pronunțarea, mai mulți săteni, însoțiți de reprezentanții Organizației Frăția Ortodoxă așteptau ca judecătorii să respingă recursul.

În 2006, sătenii din Nadăș, județul Arad, și-au pierdut întreaga localitate, iar casele și terenurile lor au ajuns în proprietatea familiei Colțeu. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că testamentul prin care această familie a moștenit satul Nadăș a fost unul fals. Dosarul a ajuns la Judecătoria Balș, care în 2017 le-a dat câștig de cauză cetățenilor, iar aceștia își recuperaseră tot satul. Familia respectivă a formulat recurs, dosarul ajungând la Tribunalul Olt.

Articolul precedentPorcii santinelă ajung la Rusănești săptămâna aceasta. Cine îi plătește
Articolul următorCinci dosare penale pentru că vindeau haine de firmă fără drept