Cu investiții de peste 6 milioane de lei în refacerea saloanelor, sălilor de tratament, în înlocuirea mobilierului și achiziționarea de aparatură medicală, secția Oncologie a Spitalului Județean a fost complet modernizată. Astăzi, au făcut o vizită la lucru să vadă care sunt condițiile de care vor beneficia bolnavii.

Secția Oncologie este prima din secțiile Corpului medical al Spitalului Slatina care a fost complet modernizată, în ultimii 40 de ani, a explicat Cătălin Rotea managerul spitalului. „Clădirea aceasta a fost dată în folosinţă în anul 1978, iar de-a lungul timpului s-au făcut reabilitări parţiale pe anumite secţii. Practic, este primul proiect de reabilitare majoră care a fost demarat în 2018, vorbim de un contract cu o valoare totală de 6 milioane lei plus TVA, fondurile fiind asigurate în proporţie de 80% de Consiliul Judeţean Olt, adică 4 milioane, restul de 2 milioane fiind asiguraţi de Ministerul Sănătăţii. Ordinul de începere s-a semnat anul trecut în octombrie, lucrările au durat un pic mai mult pe acest etaj, pentru că au fost probleme cu avizarea de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu birocraţia, lucrurile s-au deblocat şi am reuşit să finalizăm acest prim etaj”, a spus Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina.

Consiliul Județean a investit constant în ultimii ani în modernizarea Spitalului Slatina. Pe lângă fondurile alocate din bugetul județean, specialiștii instituției au accesat și bani europeni pentru refacerea fațadelor.

„Încă de la preluarea de către Consiliul Judeţean a Spitalului de Urgenţă Slatina am început investiţiile aici. Iată încă o secţie care a fost reabilitată, sperăm ca cât de curând să avem spitalul care să arate aşa. Noi avem Corpul Central aşa cum ştiţi, pe Compania Naţională de Investiţii, s-a dat ordinul de începere şi se lucrează la proiectare, de asemenea, exteriorul acestui corp va fi reabilitat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, deja am semnat contractul şi ordinul de începere, deci urmează să ne apucăm de treabă. Corpurile celelalte, adică Medicala şi Blocul Mtaterno-Infantil, cât şi secţiile din spate şi anexele, vor fi reabilitate exterior pe fonduri europene, prin programul SUERD – reabilitarea termică a clădirilor instituţiilor publice, interiorul la care lucrăm acum, la Medicală, şi am scos la licitaţie şi urmează ca în două săptămâni să semnăm contractul de finanţare şi pentru restul din Blocul Materno-Infantil, am reabilitat patru etaje şi mai sunt încă patru”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Şi edilul Slatinei, Emil Moţ, a vizitat noua secție și  s-a declarat mulțumit că pacineții vor fi tratați în cele mai bune condiții.  „Este extraordinar, aşa trebuie să fie tot spitalul. Din păcate, lipsa de fonduri nu ne lasă să facem cât de repede am vrea noi aceste lucrări. Însă, domnul preşedinte Oprescu şi managerul Rotea îşi dau tot interesul. Noi, din partea primăriei, chiar dacă nu avem competenţe directe, avem o conlucrare foarte bună cu domnul preşedinte Oprescu şi pe partea de strategie şi pe partea de achiziţii, pentru a stabili priorităţile. Un lucru bun este proiectul privind Corpul Central, pentru care iată s-a semnat contractul. Ce văd în spital mă bucură foarte mult. Aş vrea să nu avem pacienţi, dar cât timp îi avem trebuie să le oferim cele mai bune condiţii. Felicitări domnului preşedinte Oprescu şi managerului Rotea pentru ceea ce se face în această unitate medicală”, a spus primarul.

Articolul precedentElevii de nota 10 ai Slatinei, premiați de primărie
Articolul următorOlt: Biciclist accidentat de un șofer începător care a fugit de la fața locului- FOTO