Opt din cele 660 de localități din țară pentru care a fost semnat ieri contractul de finanțare pe fonduri europene la Ministerul Dezvoltării sunt din județul Olt. Lucrările, care vizează cadastrarea integrală a comunelor incluse pe listă vor fi finalizate până în 2023.

Pe lângă cele șase comune din Olt care beneficiază de cadastrare gratuită din bugetul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și alte localități vor beneficia de astfel de lucrări. De această dată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, derulat de ministerul Dezvoltării. Contractul de finanțare include 660 de localități din țară, printre care și opt din județul Olt. „Proiectul pe care îl semnăm se încadrează în categoria proiectelor majore, asumate prin Programul de Guvernare și este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Axa prioritară 11 – Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară, Prioritatea de investiții 11.1 – Consolidarea capacității instituționale și o administrație publică eficientă)”, a declarat viceprim-ministrul Stănescu.

Din județul Olt, unitățile administrativ-teritoriale care fac obiectul Axei prioritare 11, din POR 2014-2020 sunt Radomirești, Dăneasa, Găneasa, Dobrosloveni, Mihăești, Bobicești, Fărcașele și Tătulești, au precizat reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt.

Obiectivul proiectului îl reprezintă înregistrarea sistematică a 5,758 milioane de hectare de teren, cu sau fără construcţii, din 660 de unităţi administrativ-teritoriale rurale, situate în cele şapte regiuni mai puţin dezvoltate ale României, regiunea de dezvoltare Bucureşti – Ilfov nefiind eligibilă. Lucrările urmează a fi finalizate până în anul 2023, spun reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

Articolul precedentFostul internaţional Rică Neaga, antrenor la o şcoală de fotbal din Slatina
Articolul următorTrei persoane rănite într-un accident, la Baldovineşti