Primăria Slatina va construi o parcare etajată, cu o capacitate de 170 de locuri, pe Aleea Muncii. Proiectul prevede ca, pe terasa parcării, să fie amenajat și un spațiu verde. Documentația premergătoare lucrărilor este pe final, următoarea etapă fiind licitația pentru desemnarea constructorului.

Cu tot mai puțin teren disponibil pentru extinderea parcărilor, Primăria Slatina caută soluții pentru a rezolva totuși această problemă. A contractat o firmă care realizează studiul de fezabilitate pentru o parcare etajată, care va fi construită pe Aleea Muncii, între supermarketul și brutăria din zonă. „Este o parcare de 170 de locuri, pe 2 niveluri. Săptămâna viitoare trebuie să vină proiectantul să ne predea studiul de fezabilitate, după care o să facem licitația pentru proiectul tehnic și pentru execuție. Dacă totul merge bine, în toamnă începem lucrările”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Reprezentanții municipalității au propus proiectantului să realizeze și o zonă verde, pe terasa parcării. Astfel, spațiul va fi folosit într-un mod mult mai eficient. „Va fi o parcare foarte frumoasă din punctul meu de vedere. Este un nou concept, cu etaj și peste ea vom avea un părculeț. Astfel vom folosi acest spațiu și ca o oază de relaxare, dar și pentru parcarea mașinilor”, a explicat Emil Moț.

Primăria Slatina a făcut primele demersuri pentru a construi și alte parcări inteligente, etajate, de mici dimensiuni, cu lifturi. Astfel de parcări verticale automate se găsesc frecvent în orașele aglomerate din Europa.

Articolul precedentOlt: Ploi, vijelii şi grindină, până vineri dimineaţă. A fost emisă o nouă atenţionare cod galben
Articolul următorInundaţii şi viituri pe râurile din judeţul Olt. ANUNŢUL hidrologilor