Mai multe percheziții domiciliare au avut loc zilele trecute în locuințele mai multor persoane din Olt și Teleorman, bănuite de braconaj piscicol. Polițiștii de frontieră au găsit în casele suspecților unelte de pescuit interzise de lege.

Perchezițiile au vizat două persoane din comuna Giuvărăști, Olt, dar și două din comuna Lunca, județul Teleorman. Oamenii legii au verificat zilele trecute locuințele braconierilor și au găsit unelte de pescuit folosite în activităţile infracţionale. „La descinderi au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bărci, prostovoale, mincioage, invertoare, redresoare, transformatoare, vârşe, faruri, cabluri electrice, obiecte metalice artizanale, în valoare de aproximativ 6.600 lei, toate fiind folosite în activitatea infracţională”, precizează comisarul şef Leonoriu Florescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt.

Toate cele 4 persoane ale căror locuințe au fost percheziționate sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de pescuit comercial în habitate piscicole naturale prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a prostovoalelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu material explozibile, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor vieţuitoare acvatice.

  

Articolul precedentConsultații oftalmologice gratuite și ochelari la prețuri modice, oferite de Primăria Slatina
Articolul următorRusalii cu alcool și permise reținute pe drumurile din Olt