Precipitațiile abundente din ultimele zile creează probleme în mai multe localități ale județului. Apa scursă de pe versanți a inundat mai multe gospodării și anexe, iar râul Teslui a depășit cota de inundații.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor și cei ai Sistemului Hidrografic Jitaru sunt în alertă. Cursurile de apă sunt monitorizate în permanență, din cauza ploilor abundente. „Toate cursurile de apă sunt atent monitorizate. Râul Teslui depășise cota de inundație în această dimineață, la ora 5.00, dar nivelul a mai scăzut în ultimele ore. Echipa noastră de intervenție rapidă este pregătită să intervină în orice moment”, a explicat Adi Barbu, directorul SGA Olt.

Apele scurse de pe versanți amenință mai multe gospodării din ce aparțin de Sistemul Hidrotehnic Independent Jitaru, spun reprezentanții instituției. „Avem gospodării și anexe inundate în localitățile Mărgineni și Mogoșești. S-au adunat cantități mari de apă din precipitații și s-au scurs de pe versanți. În acest moment suntem în teren și evaluăm situația. E posibil să mai fie și alte  localități afectate. Ca și cursuri de apă, monitorizăm în special Vedița și Plapcea, dar nu sunt probleme”, a spus Gheorghiță Brînaru, directorul SHI Jitaru.

Articolul precedentBărbat din Caracal, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită în schimbul subiectelor de la examenul de asistenţi medicali
Articolul următorOlt: Codul galben de ploi, prelungit până miercuri dimineaţa