Sprijinul financiar de 3.000 de euro pentru tomatele cultivate în spații protejate s-a dovedit atractiv pentru mai bine de 4.600 de olteni. Potrivit unui bilanț al Direcției Agricole, județul Olt a fost anul trecut pe primul loc la nivel național.

„Programul tomata”, care oferă ajutor financiar pentru suprafețele de minim 1.000 metri pătrați cultivate cu roșii în spații protejate a avut succes în Olt. Tot mai mulți legumicultori au investit în culturile de tomate, pentru a primi cei 3.000 de euro oferiți drept ajutor de minimis. „Anul trecut au fost 4644 de beneficiari 3821 în ciclul I și alți 823 în ciclul II. Valoarea totală a sprijinului acordat   a fost de 64.077.448 lei”, a spus Dragoș Drăghicescu, directorul Direcția Agricole Județene.

Numărul oltenilor care au primit ajutor de minimis nul trecut a fost dublu față de solicitările din anul precedent. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, în timpul unei vizite pe care a făcut-o luna trecută în județul Olt, că acest program va continua. El și-a atins obiectivul, acela de a avea roșii din producție autohtonă pe rafturile magazinelor și în piețe de primăvara și până iarna.

Articolul precedentCaptură impresionantă de petarde reuşită de poliţiştii din Olt, de Sărbători
Articolul următorUn important profesor din Olt a murit