Mai bine de 3.000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Olt trec astăzi prin emoțiile primei probe a Evaluării Naționale, cea de Limba și Literatura Română.  În tot județul sunt 75 de centre de concurs.

Proba scrisă la Limba și Literatura Română a început la ora 9.00 și se termină la ora 11.00. Elevii au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Joi are loc proba la Matematică, iar primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, pe 29 iunie. Evaluarea Națională se desfășoară anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută la acest examen are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Articolul precedentPe cine susține organizația ALDE Olt la prezidențiale
Articolul următorPrimăria Slatina scoate la licitație reabilitarea termică a 58 de blocuri- LISTA