14 poliţişti din Olt şi alte 31 de persoane, membri ai familiilor acestora, sunt în izolare la domiciliu după ce oamenii legii au intrat în contact cu mai mulţi dintre cei 28 de jandarmi din Dolj, confirmaţi cu COVID-19.

Ionuţ Jifcu

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică după ce testarea pozitivă cu coronavirus a unor jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, care au desfășurat activități pe raza județului Olt.

„În urma acestei anchete, DSP Olt a dispus, până în prezent, măsura izolării la domiciliu a 14 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. De asemenea, a fost dispusă măsura izolării la domiciliu a 31 de persoane, contacți de familie ai acestora. În acest moment, toate persoanele se află în supraveghere medicală și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu COVID-19”, se arată în comunicatul citat.

Ancheta epidemiologică a DSP este în desfăşurare.

13 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Craiova au fost confirmați, miercuri, ca fiind infectați cu coronavirus, după ce acelaşi lucru se întâmplase anterior cu alţi 15 colegi de ai lor. Aşadar, numărul total al militarilor depistați cu COVID -19 este de 28.

Toţi cei 28 au intrat în contact cu un jandarm de al Brigăzii Mobile Craiova, infectat, în urmă cu aproximativ o săptămână, după o misiune în judeţul Gorj.

Militarii confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova şi se află sub tratament.

La nivelul unităţii, au fost dispuse măsuri de izolare la domiciliu pentru alte 70 de persoane, iar restul detaşamentului a fost retras din planificările pentru misiuni.