180 de copii din clasele primare, dar și de gimnaziu, au fost invitați astăzi la cinematograf, de Clubul Rotary Slatina. A fost a VII-a ediție a proiectului „Cu premianții la cinematograf”, dedicată copiilor din mediul rural.

Membrii clubului au contactat 10 școli din mediul rural care au asigurat transportul copiilor la Slatina pentru a viziona gratuit filme 3D. Pentru unii dintre copiii a fost prima dată când au intrat într-o sală de cinema. „Cei 180 de copii de gimnaziu și clase primare au primit la intrarea în sala care o punga de popcorn din partea clubului, iar la ieșirea din sala cate un breloc inscripționat cu titlul proiectului. Rotarienii slătineni au bucurat prin acest proiect, de la prima lui ediție până în prezent, aproximativ 1400 de copii din mediul rural care ajung cu greu in fata unui ecran de cinema”, au anunțat reprezentanții clubului.
Proiect a fost gândit ca o răsplată pentru elevii cu rezultate bune, la disciplina și școlare. Astfel de campanii sociale au loc în fiecare an și de Ziua Copilului, când sute de elevi sunt invitați să vizioneze gratuit o piesă de teatru.