După o lungă perioadă în care au așteptat finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru consolidarea și asfaltarea Variantei Oituz, autoritățile din Slatina au hotărât să aloce bani din bugetul local pentru această investiție. Strada, tranzitată mai ales de mașini de mare tonaj, va intra în reabilitare cel mai probabil în primăvară, când va fi închis pentru reparații și Podul Olt.

Proiectul de asfaltare are o valoare totală de 46 de milioane de lei și mai include, pe lângă varianta Oituz, și străzile Pitești și Constantin Brâncoveanu. Documentația fusese depusă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, iar autoritățile sperau să obțină finanțare de la Guvern. „Lucrările vor fi din buget propriu pentru că am decis să nu mai aşteptăm. Aştept de doi ani şi n-am văzut nimic. Facem cu bani de la bugetul local. La asemenea valoare, vorbim de o investiţie multianuală. Nu avem cum să terminăm într-un an. Din proiectul cel mare de 46 de milioane de lei, partea pentru strada Oituz se ridică undeva la 16 milioane lei. Aceasta este cea mai importantă şi de acolo vom începe pentru că nu se mai poate circula, e groaznic. Aştept de doi ani şi n-am văzut nimic. Facem cu bani de la bugetul local.O facem noi deşi traficul greu nu este al slătinenilor”,a  explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Autoritățile din Slatina au deamarat deja licitația pentru contractarea lucrărilor de asfaltare pentru cele trei străzi. „Cred că, până la sfârşitul lunii, va fi publicată în SEAP, după care vom aştepta să primim ofertele. În orice caz, în momentul în care se va închide Podul Olt, sperăm să avem finalizată licitaţia iar pe bani locali să dăm drumul la lucrările de la strada Oituz. Acolo sunt cele mai complexe lucrări, lucrări de infrastructură, de captare de izvoare, de parapeţi.”, a mai adăugat edilul.

Articolul precedentUn bărbat din Olt, înecat la scăldat, este căutat de scafandri
Articolul următorDupă trei ore de căutări, scafandrii l-au găsit pe bărbatul înecat în râul Olt – FOTO&VIDEO