Corpul principal de la Colegiul Economic „P.S. Aurelian” va fi consolidat și reabilitat complet. Clădirea prezintă risc seismic, de aceea mai este folosit doar parterul pentru cursuri. Investiția este estimată la aproape șapte milioane de lei, iar municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene pentru a asigura finanțarea.

Specialiștii în lucrări publice din cadrul Primăriei Slatina lucrează la întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru investiția care ar putea primi finanțare europeană. Clădirea a fost propusă inițial pentru demolare, dar în urma unei expertize, s-a decis consolidarea și renovarea ei. Potrivit primelor estimări, investiția totală se ridica la 6,8 milioane lei și include atât consolidarea cât și reabilitarea fațadei și a interiorului, mobilierul și dotările. „Clădirea are mare nevoie de reparații. Noi, în momentul de față, nu funcționăm decât la parterul colegiului, pentru că există riscul de prăbușire la cutremur. Funcționăm în corpul B, spațiul este amenajat corespunzător, dar este prea mic pentru numărul mare de elevi pe care îl avem. Sunt prevăzute în primul rând lucrări de consolidare. Sunt fisuri mari și în zidărie, în pereții clădirii și atunci este un risc mare pentru elevi, dacă vor învăța în această clădire. Vor fi lucrări și în interior, va fi schimbată tâmplăria, mobilierul, laboratoarele vor fi amenajate după noile standarde”, a declarat Mirela Dumitra, directorul Colegiul Economic P.S. Aurelian.

Clădirea a fost dată în folosință în anul 1974, iar de atunci a mai beneficiat doar de mici lucrări de reparații și de vopsirea fațadei. De această dată se impune inclusiv consolidarea fundației. Colegiul Economic are 1.730 de elevi, cu tot cu cei de la Agricol, preluați după desființarea liceului de la Strehareți.

Articolul precedentPrimăria Slatina pregătește terenul pentru un ansamblu comercial la Unitatea Militară
Articolul următorCopil de nouă ani, rănit într-un accident în care au fost implicate trei mașini