Autoritățile nu pot avansa încă un termen pentru desemnarea noului operator de salubritate, care să strângă gunoiul din toate localitățile județului. Dacă licitația va fi contestată, cum s-a întâmplat anterior, atunci e posibil să dureze chiar și un an până la încheierea noului contract.

Până atunci, primăriile au obligația să asigure serviciile de salubritate în fiecare localitate în parte, prin încheierea unui contract temporar cu un operator. „Toate localitățile din județul Olt și-au luat angajamentul ca atunci când va funcționa operatorul unic, conform proiectului de management al deșeurilor, vor renunța la operatorul vechi. Asta e una dintre condiții, pe care ei și-au luat-o. Până în momentul în care operatorul unic intră, primăriile au obligația să asigure serviciile de salubritate”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Halda ecologică de la Bălteni, construită în cadrul proiectului de management al deșeurilor, a fost deschisă. Autoritățile locale vor plăti o taxă, în funcție de cantitatea colectată, pentru a depozita gunoiul acolo.

Articolul precedentSalvată de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de șase metri – VIDEO
Articolul următorMotivul pentru care un primar din Olt instalează camere de supravegere video în toată localitatea