Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită. Edilul ar fi pretins, în anul 2015, suma de 50.000 lei de la o firmă care executa lucrări de asfaltare în comună.

Potrivit procurorilor, edilul ar fi luat legătura cu reprezentantul firmei de construcții și i-ar fi pretins bani pentru deblocarea plăților pe care primăria trebuia să le facă pentru lucrările de asfaltare. „La data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuție lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), inculpatul Aliman Ion, în calitatea menționată mai sus și cea de ordonator de credite, a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei și a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei …Inculpatul Aliman Ion, în calitate de primar al comunei Deveselu și ordonator de credite, a condiționat de plata mitei sus-menționate deblocarea și efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăți la care societatea comercială era îndreptățită, în procedura de derulare a contractului de execuție lucrări”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

În comunicat se mai precizează faptul că edilul nu ar fi intrat în posesia banilor, fapta de luare de mită fiind înregistrată de procurori sub forma pretinderii de mită. Edilul este cercetat în stare de libertate.

Articolul precedentDSVSA Olt: „Au fost verificate toate exploataţiile deţinătoare de porcine, nu s-a constatat niciun caz de îmbolnăvire sau de mortalitate“
Articolul următorSemnal dur de trezire la realitate din partea unui elev de la dual: „Nu-mi doresc să mă duc la liceu, apoi să rămân corigent pe acolo“