Crimele oribile de la Caracal au scos la iveală un adevăr crunt: satele României reprezintă un adevărat rai al infractorilor. În localitățile în care au fost desființate posturile de poliție, de la ora 16.00 nu mai e nimeni care să îi apele pe oameni. De asemenea, sectoriștii, cei care știau tot ce se întâmplă în zona lor, au dispărut și ei.

Primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudorașcu, a lansat în discuție un subiect pierdut din vedere de mai marii statului, care ar trebui să se ocupe de siguranța cetățenilor. Desființarea posturilor de poliție de la sate a fost o decizie greșită. Nu are cine să îi apere pe oameni, pentru că după ora 16.00 nu mai e nici un polițist în localitate. Acum, când Alexandra a fost răpită și ucisă, conducerea Poliției Osica, care are arondată și localitatea Dobrosloveni, a fost de negăsit. Edilul s-a văzut nevoit să caute și să analizeze, alături de un informatician, imagini de pe camerele de supraveghere din localitate. Nu putea să stea cu mâinile în sân, în timp ce părinții fetei o căutau disperați. „Ar trebui reînființate posturile de poliție. Sunăm după ora 16.00 la 112, pentru că pe raza comunei nu mai există polițist. Aparținem de Osica, dar pe doamna comandat de acolo n-am văzut-o, n- a fost prezentă. Lucrurile parcă se tărăgănau”, a mărturisit primarul Tudorașcu.

Sectoriștii, cei care umblau pe jos, fiecare în zona pe care o avea arondată, ar fi avut date despre indivizii periculoși din oraș, spune edilul. „Trebuie reorganizat sistemul. Nu știu cine a fost cu ideea să fie desființați sectoriștii. Ei ar fi putut ști ce e pe strada Craiovei, vedeau, îi băteau în poartă și știau tot”, a mai precizat primarul.

Până la o reorganizare a sistemului, rămâne însă crudul adevăr: ne mor copiii, în timp ce autoritățile, surde și nepăsătoare, din aprilie de când a dispărut Luiza, nu s-au gândit nicio clipă că fata ar putea fi în curtea monstrului cu probleme psihice. Pentru că nimeni nu știa ce se ascunde în spatele gardului înalt, acolo unde oamenii legii au reușit să intre abia după 19 ore de la apelurile disperate ale Alexandrei.

Articolul precedentAgenția pentru Șomaj cheamă absolvenții la cursuri de calificare
Articolul următorNoi schimbări în conducerea IPJ Olt, după crima de la Caracal. Cine a fost numit adjunct