Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor lucrează la dosarele pentru despăgubirea crescătorilor de porci din Rusănești. Primii bani vor ajunge la ei până la sfârșitul săptămânii. Între timp, veterinarii continuă eliminarea porcilor din gospodării, această acțiune fiind aproape de finalizare.

Toți crescătorii de animale din Rusănești cărora le-au fost ridicați porcii vor primi despăgubiri în perioada imediat următoare, anunță Direcția Veterinară Olt, care lucrează la întocmirea documentelor. „Până în data de 03.12.2018 au fost întocmite 115 dosare de despăgubire, dintre care 29 cu valoare totală de 63.830 lei au fost finalizate. Se preconizează că primele plăți pentru despăgubirea proprietarilor animalelor afectate de PPA se vor face spre sfârșitul acestei săptămâni. Un număr de 86 dosare de despăgubire este în curs de soluționare”, se precizează într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.

Veterinarii au ridicat până acum din Rusănești 590 de porci. De la animalele eliminate au fost prelevate probe, acestea fiind expediate către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, iar carcasele au fost ecarisate.

La acestă dată se afla sub restricție din cauza evoluției focarelor de pestă localitățile Băbiciu, Scărișoara,  Tia Mare și Cilieni, zone în care sunt impuse măsuri de punere sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor, restricții de mișcare din și către exploatațiile din interiorul localitaților și între localități, a animalelor, a unor materiale susceptibile de a fi contaminate (ex.carcasele, furajele, gunoiul de grajd, tulbureala etc.).

 

Articolul precedentTentativă de corupere sexuală a unui copil, în scara unui bloc din Slatina. Poliţiştii îl caută pe bărbatul suspectat
Articolul următor145 de baxuri de ţigări confiscate dintr-un TIR răsturat, furate din depozitul Vămii Slatina