Se extind rețelele de apă și canalizare, în Slatina și alte 24 de localități, după ce Compania de Apă a semnat un contract de finanțare pe fonduri europene în valoare de peste 240 de milioane de euro. Primele lucrări vor începe chiar din primăvară, modernizarea stațiilor de tratare a apei din Slatina și Balș fiind prioritare.
După o perioadă de așteptare de trei ani, în care s-au analizat și s-au revizuit documente, Compania de Apă Olt a reușit să semneze marele contract de finanțare cu bani europeni, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de utilități. „Valoarea contractului este de 241 de milioane de euro, mare parte din finanțare fiind asigurată de Uniunea Europeană- 86%. Restul sumei este plătită din bugetul de stat și o contribuție de 2% din partea autorităților locale. În urma HG 667, emisă recent, și CAO va avea o cotă de 6%, respectiv 14 milioane de euro”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul CAO.
În perioada scursă de la depunerea proiectului și până la semnarea contractului de finanțare, specialiștii Companiei au realizat deja documentația pentru primele 7 contracte din cadrul proiectului. Două sunt pentru asistență tehnică și managementul contractului. Celelalte cinci prevăd investiții în stații de tratare, dar și în rețelele de apă și canalizare. „Acest proiect a început în urmă cu aproximativ trei ani. Noi tot lucrăm la el, sunt investiții așteptate, care vor avea loc în 25 de UAT-uri, incluzând toate cele 7 orașe. Avem pregătit un prim calup de lucrări: asistența tehnică și managementul contractului și încă 5 contracte de lucrări: stațiile de tratare de la Slatina și Balș și încă trei contracte: Drăgănești-Dăneasa, Piatra-Olt- Găneasa și Vișina. Acestea vor intra primele în procedură de atribuire, urmând ca pe parcurs, până la finalul lunii decembrie, toate cele 25 de contracte urmând să fie în procedură de atribuire, iar în primăvară să avem șantierele deschise”, a mai explicat directorul CAO.
Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Șerbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, și Schitu sunt localitățile care vor avea rețele de apă potabilă și canalizare, la finalul acestui proiect.