Problemele financiare pe care le întâmpină toate municipiile din județ se regăsesc și la Primăria Slatina. Din cauza bugetului mult mai mic alocat de Guvern anul acesta,  municipalitatea va reduce cheltuielile pentru anumite capitole.

Mai mulți primari de municipii din țară se plâng că au primit prea puțini bani de la Guvern și nu vor avea cu ce să acopere cheltuielile de funcționare. Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) au anunțat chiar că vor merge la Guvern, pentru a se întâlni cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluţii pentru ieşirea din riscul de faliment al administraţiei publice locale. Și la Slatina bugetul alocat pentru acest an este mult mai mic decât estimările municipalității. „Acest buget nu a venit după doleanțele noastre. Trebuia să primim 100 de milioane de lei. Am primit 79 e milioane din care trebuie să mai scădem aproximativ 16 milioane, cheltuieli cu asistența socială. Deci nu aș putea să spun că e un buget prea bun, chiar absolut deloc. În bugetul pe anul acesta se vor reflecta tăieri masive de la tot ce înseamnă funcționarea primăriei, adică de la salubritate, de la spații verzi, de la cultură, de la sport, tot ce înseamnă funcționarea primăriei”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Edilul a precizat că, deocamdată, nu sunt probleme legate de plata salariilor angajaților din administrația locală.

Articolul precedentO troiţă aflată într-o comună din Olt, scoasă la vânzare. Demolarea crucii, la latitudinea viitorului proprietar – FOTO
Articolul următorPeste 2.500 de copii căluşari sunt aşteptaţi la Slatina, în Săptămâna Rusaliilor