Inspectorii veterinari sunt, în această perioadă, cu ochii pe carnea și ouăle vândute în supermarketuri și magazinele alimentare. Vor să vadă dacă sunt proaspete și sunt depozitate în bune condiții.

Primele verificări au început chiar la începutul acestei luni, iar până acum s-au descoperit mai multe nereguli. În cele 23 de unități controlate, au fost aplicate trei avertismente și o amendă în valoare de 10.000 lei. „Principalele nereguli constatate au fost nerespectarea programelor de autocontrol, nerespectarea compatibilităţii la depozitarea produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, lipsa datelor de identificare (neetichetarea produselor). A fost retrasă de la comercializare cantitatea de 24,664 Kg carne, preparate din carne şi produse finite, aceasta fiind dirijată către neutralizare”, a spus Venera Popa, purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt.

Centrele de amabalare a ouălor, dar și unitățile de vânzare au fost și acestea verificate în ultimele 2 saăptămâni. La cele 54 de obiective verificate au fost date 3 amenzi, toate la supermarketuri, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de depozitare şi supraaglomerare.

Articolul precedentDECIZIE a Curţii de Apel Craiova, în dosarul preşedintelui PNL Olt
Articolul următorUn bărbat are plăgi de 8 şi 20 de centimetri, după ce a fost înjunghiat în urma unui scandal dintr-un bar. Agresorul a fost reţinut