Direcția Agricolă a dat luni startul campaniei de depunere de cereri pentru „Programul tomata”. În prima zi, peste 300 de legumicultori și-au depus dosarele, iar până astăzi numărul lor este în continuă creștere. Asta după ce specialiștii direcției sunt în județ, în primăriile din bazinele legumicole, pentru a aduna cererile.

Legumicultorii care au cel puțin 1.000 de metri pătrați de roșii cultivate în spații protejate pot primi și anul acesta ajutorul de minimis de 3.000 de euro. Oltul a fost anul trecut fruntaș la nivel național, cu cel mai mare număr de fermieri care au cerut acest sprijin. Anul acesta, reprezentanții Direcției Agricole se așteaptă la și mai multe solicitări, după ce numai în prima zi au înregistrat peste 300. „Până în acest moment s-au înscris 310 legumicultori, dar numărul lor este în creștere. Estimăm că se vor înscrie peste 4.000 de legumicultori în Ciclul I, având în vedere că în 2018 au fost peste 3.800 care au aplicat în această perioadă. Pentru că termenul limită este 20 martie, la nivelul instituției avem 8 echipe care merg în bazinele legumicole și să ridice dosarele celor care doresc să se înscrie”, a spus Dragoș Drăghicescu, directorul Direcție Agricole Olt.

Tot de luni se primesc cereri și din partea cultivatorilor de usturoi care vor să primească ajutorul de minimis de 1.000 de euro pe hectar.

Articolul precedentVal de cereri la Primăria Slatina pentru tichete sociale de Paşte
Articolul următorTot mai mulţi olteni agresivi, îndepărtaţi din familie de poliţişti