Consiliul Local Slatina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția centurii ocolitoare a orașului. Va fi construit un drum care să lege cele două zone industriale ale orașului și vor fi amenajate parcări pentru TIR-uri. De asemenea, șoseaua va face legătura și cu drumul expres care va trece pe lângă Slatina.

Marele proiect demarat de Primăria Slatina, care va scăpa străzile Artileriei și Cireașov de traficul greu avansează. Consilierii locali au aprobat documentația lucrării, iar de acum începe pregătirea licitației. „S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea drumului de legătură între zonele industriale de la ALRO și cea de la Pirelli”, a  spus Claudiu Dascălu, director DASIP Slatina

Drumul care leagă cele 2 zone industriale dispune și de mai multe spații în care vor putea fi parcate în siguranță TIR-urile, dar și autoutilitarele care ocupă acum parcările rezidențiale. „Șoseaua are o lungime de 5,5 kilometri și va dispune de 6 parcări și spații de servicii. În momentul de față lucrăm la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini și la fișele de date. Toate acestea urmează să fie urcate în SEAP”, a  explicat directorul DASIP.

Noua șosea de centură va fi legată și de Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, care trece prin apropiere de comuna Milcov. Investiția este estimată la 72 de milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul local.

Articolul precedentSlatina: Mai multe blocuri din oraş, nealimentate cu apă
Articolul următorMoment de reculegere ţinut de poliţiştii şi jandarmii din Olt, în memoria poliţistului din Timiş, ucis în misiune – FOTO&VIDEO