Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că rezultate la alegerile din 9 iunie arată că românii au votat în cunoştiinţă de cauza, în condiţiile în care liberalii şi-au dublat procentul şi au ajuns la peste 28% la vot politic. 

„Le mulţumesc tuturor peste 2,3 milioane de români care au acordat încrederea lor PNL şi mai ales echipei PNL, celor 280.000 de membrii şi activişti care au făcut o campanie excepţională. Rezultatele confirmă că PNL rămâne principala forţă de dreapta a României, la un procent de peste 28% la vot politic, o chestiune care ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă pentru ceea ce va urma în următoarea perioadă a acestui an electoral. Sigur că pentru noi, care în urmă cu un an de zile eram cotaţi la 14 procente, dublarea procentului electoral la votul politic ne demonstrează că românii au ales în bună cunoştinţă de cauză, corect şi în funcţie de realizările noastre atât la centru, cât şi în teritoriu, în comunele şi judeţele conduse de liberali. PNL are peste 13.000 de consilieri locali, peste 500 de consilieri judeţeni. PNL a recâştigat fiefurile din Sectorul 1, Bucureşti, şi îl felicit pe George Tuţă, a recâştigat Braşovul, prin George Scripcaru, la o diferenţă de peste 4.000 de voturi, şi merită felicitată echipa de la Braşov, Adrian Veştea, George Scripcaru. De asemenea, am intrat în inima zonei roşii a României şi am câştigat, prin Mario De Mezzo, oraşul Slatina, cu un vot copleşitor. De asemenea, în urmă cu foarte puţin timp, s-a încheiat numărătoarea paralelă şi am câştigat Botoşaniul. La Botoşani, Iftime a câştigat la 241 de voturi preşedinţia Consiliului Judeţean”, a afirmat Rareş Bogdan, luni la sediul partidului din Modrogan.

Liberalul a precizat că se renumărarea voturilor la Bistriţa, acolo unde PNL părea că a pierdut primăria la cinci voturi, „dar existau câteva secţii suspecte cu voturi anulate, aşa că am cerut renumărarea voturilor”. El a arătat, de asemenea, că partidul a cerut renumărarea şi la Vrancea, un scorul este de sub 0,26% în favoarea PSD.

Totodată, Rareș Bogdan a anunţat judeţele şi oraşele în care PNL a câştigat.

„La Iaşi PNL rămâne cea mai importantă forţă politică din Capitala Moldovei şi ieşenii îşi reafirmă sprijinul pentru Chirica şi Alexe. La Oradea şi Bihor am câştigat. La Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu câştigă iar preşedinţia judeţeului. La Alba câştigă ambii. Am câştigat nu mai puţin de 8 din 11 oraşe ale judeţului Alba. La Cluj preşedinţia CJ e câştigată de Alin Tişe, de asemenea Emil Boc câştigă cel de-al şaselea mandat la Cluj Napoca. La Arad am câştigat preşedinţia CJ. La Ilfov, Hubert Thuma e câştigător detaşat al alegerilor locale. La Giurgiu scor de peste 60% al PNL, am câştigat atât primăria, cât şi preşedinţia CJ. La Constanţa am câştigat preşedinţia CJ, şi Vergil Chiţac câştigă iar Primăria. La Braşov, Adrian Veştea şi George Scripcaru. La Sibiu, Daniela Câmpean câştigă”, a arătat prim-vicepreședintele PNL.

PNL exclude o alianță cu PSD pentru prezidențiale – SURSE. Liderii de organizații care au avut rezultate slabe ar putea fi schimbați

Rareş Bogdan a anunţat, în context, că liberalii au câştigat opt mandate sigure de europarlamentar, poate chiar nouă, după ce va fi făcută redistribuirea, iar acest al nouălea mandat să fie al lui Alexandru Muraru: „Deci PNL obţine pe scorul politic cpentru Parlamentul European opt mandate sigure, iar acum, este posibil să luăm, la redistribuire, şi al nouălea mandat pentru Alexandru Muraru pentru Bruxelles şi Strasbourg. Sigur famila politică PPE câştigă în forţă alegerile cu 191 de mandate din totalul de 720. În acest moment, PNL e partidul care face parte din cea mai mare forţă politică la nivel european”.

El a transmis felicitări românilor pentru „pentru mesajul de forţă pe care l-au dat împotriva extremismului”.

„Românii arată extrem de clar că spun «nu »extremismului. În diaspora, PNL e pe primul loc cu alianţa pentru Parlamentului European, obţinând cu 5% mai mult decât următoarele forţe politice”, a conchis Rareș Bogdan.

Articolul precedentPNL exclude o alianță cu PSD pentru prezidențiale – SURSE
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET