Mai mulţi preşedinţi ai secţiilor de votare pentru cele două referendumuri care se vor desfăşura în judeţul Olt, pe 6 şi 7 octombrie, au solicitat înlocuirea din funcţie, invocând motive personale.

Potrivit unui proces verbal încheiat luni la Biroul Electoral de Circumscriţie Judeţeană (BEJ) Olt, este vorba despre 14 preşedinţi de secţii de votare. Aceştia fuseseră desemnaţi din rândul Corpului experţilor electorali să conducă secţiile de votare, în urma unei trageri la sorţi, desfăşurate săptămâna trecută. Ei au fost înlocuiţi tot în urma unei trageri la sorţi.

Alţi 38 au depus cereri în acest sens.

379 de secţii de votare au fost organizate în judeţul Olt, pentru desfăşurarea celor două referendumuri de sâmbătă şi duminică, cel pentru redefinirea familiei în Constituţie şi cel pentru atribuirea denumirii de Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”. Totodată, oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” cu privire la redefinirea termenului de familie din Constituţia României.

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit, anul trecut, la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică pentru vechiul judeţ din perioada interbelică ce avea reşedinţa la Caracal.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu (ambii PSD), Siminica Mirea (fostă PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

Articolul precedentCine cântă la Slatina Fest 2018
Articolul următorCine va construi primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti