Primăria Caracal a semnat săptămâna acesta contractul de finanțare pe fonduri europene pentru restaurarea Muzeului de Etnografie „Hagiescu Miriște”, din Caracal. Investiția se ridică la 6 milioane de lei. Imobilul este într-o stare avansată de degradare.

Investițiile în modernizarea și dotarea clădirii sunt realizate printr-un proiect depus de autoritățile din Caracal în cadrul  programului Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, „Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea muzeului de etnografie Hagiescu Miriște, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural local”.

„Valoarea totala a proiectului este de 6.001.186,77 lei, din care finanțarea nerambursabila este de 5.868.705,02 lei(1.262.222,83 euro). Principalele lucrări de intervenții sunt: conservarea, consolidarea și restaurarea obiectivul de patrimoniu, dotări ale obiectivului de patrimoniu, amenajarea spațiului muzeal, amenajarea peisagistică a curții” a anunțat viceprimarul Caracalului, Octavian Stănescu.

Articolul precedentAccident spectaculos! S-a izbit cu mașina de un stâlp și s-a oprit într-un gard/FOTO
Articolul următorTânăr mort în accident la Jitaru. A intrat cu mașina sub roțile unui TIR/ FOTO