Crește numărul entităților non-profit care pot primi sponsorizări din partea microîntreprinderilor. De anul acesta,  cei 20% din impozitul pe venit pot fi redirecționați către orice ONG înscris într-un registru al ANAF. Activitățile sociale, cele de cult și sportul sunt principalele domenii către care societățile acordă sponsorizări.

Microîntreprinderile pot face sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, către unitățile fără scop lucrativ. Începând de anul acesta, numărul ONG-urilor care vor putea beneficia de aceste sume va fi mult mai mare, ca urmare a unor modificări legislative. „Anul acesta, din primăvară, statul a intervenit și a dat voie să se facă sponsorizări și către celelalte entități care nu sunt acreditate ca furnizori de servicii sociale. Condiția este ca acestea să fie înscrise în registrul entităților non-profit organizat la nivelul ANAF, astfel încât să fie o transparență în aceste sponsorizări”, a explicat Cornel Vlădescu, directorul AJFP Olt.

În registrul Agenției Județene a Finanțelor Publice Olt erau, până anul trecut, 10-11 entități care puteau beneficia de sponsorizări. Anul acesta, numărul lor a depășit deja 200, ceea ce indică faptul că și sumele primite drept sponsorizări vor fi mult mai mari. Mai ales că procedura de direcționare a celor 20% din impozitul pe venit este una simplă.

În evidentele fiscului oltean sunt înregistrate peste 12.000 de microîntreprinderi care, teoretic, ar putea dona o parte din impozit. De regulă, cele mai multe fonduri se îndreaptă către fundațiile cu activități sociale, către biserici, dar și către asociații sportive.