Clopoțelul a sunat în această dimineață și pentru cei 140 de copii de la școala din Coteana. Îmbrăcați de sărbătoare, cu flori în mână, pentru doamna învățătoare, au pășit cu emoții în curtea școlii, să asiste la festivitatea de deschidere. Le-au fost alături primarul, directorul școlii, preotul și polițistul din comună, care au venit să le transmită un gând bun și să îi asigure de sprijinul lor.

Fără baloane colorate, momente artistice sau discursuri sofisticate, anul școlar a început cu aceeași emoție și bucurie și la Coteana. Copii și-au revăzut colegii și dascălii, au împărtășit experiențe din vacanță și s-au bucurat să revină în curtea școlii, pentru ceremonia de deschidere a anului școlar. Directorul școlii, Marin Ene, le-a vorbit tuturor despre rezultatele de anul trecut, despre condițiile în care vor învăța elevii și i-a îndemnat, pe copii să studieze pentru a se ridica cel puțin la nivelul generațiilor anterioare. „Avem o școală cu infrastructură deosebită, avem toate autorizațiile: sanitară, de securitate la incendiu, sală de sport, terenuri de sport, microbuz școlar, camere video”, a  spus directorul.

Primarul comunei, Vasile Costea, a venit să le spună profesorilor, părinților și dascălilor că autoritățile vor investi în continuare în școală și în grădiniță. „Suntem într-un proiect mare, pe Programul Operațional Regional pentru reabilitarea școlii. Vor fi lucrări de înlocuire a acoperișului, a izolației termice, bazinelor de la încălzirea centrală. Terenul des port de la grădiniță sperăm să îl transformăm în teren cu nocturnă”, explicat edilul.

Elevii de clasa pregătitoare, anul acesta numai opt, vor învăța în aceeași clasă cu cei de a II-a. Și la Coteana, ca și în alte sate, natalitatea este în scădere, la fel și numărul elevilor. Autoritățile caută soluții pentru a crește numărul locurilor de muncă, astfel încât familiile tinere să rămână în sat. Pentru început a reușit să atragă un investitor care a angajat 17 persoane din sat la un atelier de croitorie.

 

Articolul precedentUn bărbat din Olt a fost împușcat mortal, în timp ce vâna ilegal
Articolul următorVindea pachete de cafea, dar n-avea acte pentru ele. Jandarmii l-au amendat