Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt vrea să mai angajeze încă 19 asistenți maternali profesioniști. De la începutul anului și până acum au fost angajate 21 de persoane pentru această meserie, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

În total, 40 de persoane din județ urmează să fie instruiți pentru a fi angajați ca asistenți maternali profesioniști. Ei vor avea misiunea să ia în plasament copii aflați în grija statului, cărora să le ofere îngrijirea de care au nevoie.

De la 1 ianuarie și până acum, au fost angajate 21 de persoane din cele 28 cărora li s-au eliberat atestate de asistent maternal. De asemenea, sunt pe lista de așteptare alte 14 persoane care vor să se angajeze în acest sistem.

Direcția de Asistență Socială caută în continuare persoane sau familii care vor să îngrijească micuții abandonați de părinți.

Viitorii asistenți maternali vor primi din partea statului salariu, dar și alocația de plasament pentru copiii pe care îi îngrijesc. „Salariile pleacă de la 2.500 de lei și ajung la 4.000 de lei brut, în funcție de numărul de copii, dacă au sau nu dizabilități, dar și în funcția de vechimea în muncă. În afară de acesta, mai primesc și niște drepturi ale copiilor: alocația de plasament și alocația de stat a copilului”, a precizat Cristian Lungu.

Persoanele interesate de un astfel de loc de muncă trebuie să respecte însă anumite condiții, de la conduită impecabilă în societate, până la condiții de cazare și spațiu corespunzător pentru copilul sau copiii luați în plasament.

Articolul precedentFostul viceprimar din Caracal s-a înscris în Pro România. El fusese exclus din PSD
Articolul următorE oficial: reparațiile la Podul Olt de la Slatina încep anul viitor. Constructorul, penalizat