Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina a decis să majoreze tarifele la creșe, începând din acest an școlar. Asta după ce bilanțul economic a indicat o creștere a costului mediu lunar de întreținere pentru copii. Părinții vor plăti în continuare numai 20% din acest cost, însă și în aceste condiții se impune o creștere a taxei.

Familiile care au copii la creșele de stat din Slatina vor avea de achitat tarife ceva mai mari, în acest an școlar. Direcția de Protecție și Asistență Socială (DPAS) a anunțat că taxele nu vor cunoaște o creștere importantă, ci doar atât cât să acopere 20% din cheltuielile totale de întreținere, așa cum este precizat și în legislația națională. Calculele celor de la Asistență Socială au indicat un cost mediu lunar de îngrijire a unui copil peste 1.000 lei. „Părinții nu vor suporta integral întreținerea copilului în creșă. Contribuția se calculează în funcție de costul mediu al cheltuielilor pe care le facem noi pentru fiecare copil, iar părintele plătește 20% din acest cost. În acest an, pe baza calculelor efectuate, a rezultat un cost mediu pe lună de copil de 1048 lei”, a declarat Nora Popescu, directorul DPAS Slatina.

Părinții vor plăti tarife diferențiate în funcție de venitul total al familiei și de numărul de copii aflați în întreținere. Astfel, taxa pe zi pornește de la 2,5 lei și ajunge la 10 lei. „Contribuția achitată de părinți diferă, astfel: pentru cei cu venituri cumulate de 700 de lei pe pună sau mai mari, care au în întreținere un singur copil, va fi de 10 lei pe zi, iar pentru cei cu un copil de 5 lei pe zi. Pentru familiile cu venituri mai mici de 700 de lei, contribuția va fi de 5 lei pe zi în cazul familiilor cu un singur copil și de 10 lei pentru familiile cu doi sau mai mulți copii”, a mai explicat Nora Popescu.

Contribuția se va achita, ca și până acum, la începutul fiecărei luni, la sediul Direcției de Protecție și Asistență Socială de pe strada Frații Buzești.

 

Articolul precedent15 din 175 de candidaţi din judeţul Olt, admişi la Academia de Poliţie
Articolul următorNatalia Intotero vine la Slatina să prezinte o campanie privind drepturile românilor din străinătate