Anunțată de Compania de Drumuri pentru ora 9.00, punerea în funcțiune a semafoarelor din Balș a întârziat până aproape de ora 10.00. Și atunci, au fost pornite pentru porbe doar o parte din dispozitive, polițiștii fiind cei care au dirijat traficul.

De astăzi, traversarea Balșului nu ar mai trebui să fie atât de dificilă. A fost pus în funcțiune, ce-i drept cu o mică întârziere, noul sistem de semaforizare.

Sistemul montat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va funcționa în prima fază cu intervale de timp fixe pentru șoferi și pietoni. „Timp de o lună, va fi semaforizare simplă, cu ciclu de timp prestabilit. În această lună, sistemul filmează și înregistrează date și vede fluxurile de trecere la anumite ore și începe să calculeze timpii optimi. În funcție de asta, sistemul va stabili timpii ulteriori. În plus, pietonii vor avea ca variantă un buton pe care pot apăsa în cazul în care vor să traverseze, urmând să se calculeze timpul de așteptare în funcție de intensitatea traficului în momentul respectiv”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Proiectul de amplasare a semafoarelor inteligente la Balș face parte dintr-o investiție a Direcției Regionale de Drumuri Craiova, în care este inclusă și semaforizarea orașului Filiași. Costurile sistematizărilor se ridică la 1,3 milioane lei.

 

Articolul precedentMcDonald’s va crea 70 de locuri de muncă în restaurantul de la Slatina. Se fac în continuare angajări
Articolul următorNoi exproprieri pe traseul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în judeţul Olt. Când va fi aprobată o astfel de hotărâre de Guvern