Avertizările meteo de ninsori abundente au alertat reprezentanții Primăriei Slatina, care au mobilizat zeci de utilaje și peste 100 de oameni care să intervină. De ieri după-amiază și până astăzi în jurul prânzului mașinile de deszăpezire au lucrat în continuu, astfel că nu au fost semnalate probleme deosebite în trafic sau străzi rămase sub zăpadă.

Dezvoltare Urbană, firma de spații verzi a Primăriei Slatina și Salubrisul, firma de salubritate a orașului au mobilizat toți oamenii și toate utilajele să curețe străzile și trotuarele. Lamele și sărărițele au început să acționeze încă de ieri după-amiază, când s-a întețit ninsoarea. Drumurile în pantă au fost deszăpezite cu prioritate. „Acționăm de ieri de la ora 16.00 cu toate efectivele, atât de la Salubris cât și de la Dezvoltare Urbană. Avem 22 de utilaje în tot orașul. S-a acționat cu precădere pe tot ce înseamnă arterele municipiului, cu mai multă insistență pe partea de pantă, să nu apară probleme. Avem o cantitate de 60 de tone de sare plus nisip care s-a dat prin oraș. Cu clorură nu se acționează pentru că nu avem temperaturi foarte scăzute”, a  spus viceprimarul Claudiu Stăncioiu.

Pe trotuare s-a acționat atât cu un utilaj de mici dimensiuni cât și cu ajutorul muncitorilor. „Avem un număr de 110 oameni de la Dezvoltare Urbană care acționează pe trotuare și în zona școlilor. Cei de la Salubris tot în zona trotuarelor și a instituțiilor. Toate efectivele sunt în teren. Avem ceva îngrijorări pe zona de pomi, pentru că s-au încărcat cu zăpadă și e  posibil să apară incidente”, a  mai spus Claudiu Stăncioiu.

 

Articolul precedentUn alt copac a căzut peste maşini parcate, în Slatina – VIDEO
Articolul următorZăpada provoacă probleme la podul peste Olt, care face legătura între Craiova şi Piteşti