Proiectul Primăriei Slatina prin care se construiesc șase terenuri de tenis în schimbul preluării ștrandului din Progresul a avansat. Până în vară vor fi amenajate trei terenuri acoperite și trei în aer liber, toate în incinta Clubului Nautic. Cu aceste investiții finalizate, municipalitatea poate prelua fosta bază sportivă Dumitru Dobrescu.

Aflat in proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului, fostul ștrand din cartierul Progresul este, deocamdată, o ruină. Procesul prin care autoritățile vor să preia terenul pentru a-l transforma într-un parc e unul de durată, din cauza condițiilor impuse de oficialii ministerului. „Din păcate ne-am lovit de refuzul celor de la Ministerul Tineretului și Sportului în schimbarea destinației. Din punctul dânșilor de vedere trebuia să avem șase terenuri de tenis, cum au fost pe fosta bază Dumitru Dobrescu pentru a putea schimba destinația”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Așa că autoritățile au decis să investească în cele șase terenuri de tenis, în schimbul preluării fostei baze sportive. Proiectul a  fost demarat încă de anul trecut și ar urma să se finalizeze în această vară, spune primarul Emil Moț. „Am demarat procedura de anul trecut, am finalizat studiul de fezabilitate și am reușit să urcăm licitația în SEAP. 15 martie este termenul final de depunere a ofertelor pentru cele șase terenuri de tenis de câmp. E un lucru bun pentru slătineni pentru că în cadrul Clubului Nautic o să diversificăm gama de sporturi. Valoarea investiției este de aproximativ 2,2 milioane lei, iar dacă torul merge bine în vară vom avea cele șase terenuri și apoi pot să merg la Ministerul Tineretului să cer schimbarea destinației pentru fostul ștrand”, a mai precizat edilul.

Imediat ce se va reuși preluarea fostului ștrand, primăria va realiza un proiect prin care să transforme această zonă lăsată în paragină într-un parc. Pe lângă spații verzi, autoritățile vor să amenajeze și locuri de joacă, dar și spații de parcare.

Articolul precedentModificări la înscrierea în clasa pregătitoare. Ce se întâmplă cu copiii născuţi după 31 decembrie
Articolul următorUltima speranţă pentru fosta poliţistă Melania Renghea să scape de închisoare