Anchetatorii îl vor trimite în judecată pe bărbatul în vârstă de 32 de ani, din comuna dâmboviţeană Gura Şuţii, care, în aprilie anul trecut, conducea autotrenul a cărui anvelopă a explodat şi a provocat accidentul de la Pădurea Sarului, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, printre acestea fiind şi doi copii.

Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă

Surse judiciare au declarat, pentru realitateadeolt.net, că în momentul de faţă este finalizată faza de urmărire penală şi urmează ca, în cursul săptămânii viitoare, cel mai sigur marţi, Serviciul Poliţie Rutieră Olt să înainteze dosarul către Parchetul Curţii de Apel Craiova, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată.

Aceleaşi surse susţin că expertiza a stabilit în mod clar vinovăţia şoferului. Bărbatul avea permisul de conducere suspendat şi conducea cu viteza de 88 de kilometri pe oră, într-o zonă în care limita era de 70 de kilometri pe oră. Mai mult, şoferul nu respectase timpii de odihnă şi conducere, în ultimele 28 de zile, iar anvelopele erau reşapate. Inspectorii de trafic au aplicat şi o amendă firmei pentru care lucra bărbatul, urmând un control pe fond la sediul societăţii.

În accident au murit o femeie în vârstă de 33 de ani, soţul acesteia în vârstă de 38 de ani şi cei doi copii ai lor în vârstă de trei şi şapte ani. Ei erau fiica, ginerele şi nepoţii viceprimarului comunei argeşene Cocu, Gheorghe Mariniţă.

Cei patru îşi petrecuseră weekendul la Craiova, oraş în care locuiau părinţii tânărului de 38 de ani. Luni, familia se întorcea în Bucureşti, unde locuia de mai bine de zece ani.

Alături de ei, victimă a tragicului accident a fost şi antrenorul emerit de tenis de masă, Mihai Bobocică, în vârstă de 63 de ani.

Accidentul de la Pădurea Sarului s-a petrecut după ce o anvelopă a autotrenului a explodat, TIR-ul intrând pe contrasens şi lovind celelalte două autoturisme, în care se aflau familia şi antrenorul.

 

Articolul precedentContract cadru pentru asfaltarea străzilor din Slatina. 100 de milioane de lei, alocați în următorii patru ani
Articolul următorProfesori fără catedră, în pragul noului an şcolar