Un sondaj recent realizat de INSCOP prezintă preferințele românilor pentru alegerile prezidențiale. Una dintre marile surprize o reprezintă faptul că George SImion nu ar prinde locul 2 și intrarea în turul al 2-lea.

Un sondaj recent realizat de INSCOP arată că Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind urmat îndeaproape de Marcel Ciolacu și George Simion. În topul preferințelor electoratului pentru primele poziții ale statului, Geoană se distinge ca fiind un favorit clar al alegătorilor pentru funcția de președinte.

Sondajul, realizat în perioada 14 februarie – 5 martie, evidențiază, de asemenea, cele mai apreciate personalități politice din România, unde Mircea Geoană ocupă prima poziție, urmat de Laura Codruța Kovesi și Emil Boc, cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă completând topul cinci.

Sondajul care răstoarnă toată scena politică: Cine este politicianul în care românii au cea mai mare încredere

Cu privire la intenția de vot pentru alegerile parlamentare, Partidul Social Democrat (PSD) se poziționează în topul preferințelor, fiind urmat de Partidul Național Liberal (PNL) și de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 2.000 de respondenți, utilizând metoda interviului față în față, cu o marjă de eroare de +-2,2%.

Rezultatele acestui sondaj subliniază poziția liderului care, în eventualitatea unei candidaturi independente, l-ar plasa pe Mircea Geoană drept potențial câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale, fiind urmat de candidații PSD și AUR în preferințele electoratului. 

Imagine

 
Articolul precedentRomânii își mai pot cumpăra vechime în muncă până la sfârșitul anului. Legea merge la promulgare
Articolul următorUn român s-ar afla printre victimele exploziei de la hidrocentrala din Italia