Primăria Slatina vrea să facă un drum care să lege zona industrială de pe strada Pitești de șoseaua de mare viteză, care ajunge în cealaltă zonă industrială a orașului, către Brebeni.

Autoritățile au realizat un studiu de fezabilitate pentru acest proiect a cărui valoare este estimată la 70 de milioane de lei. Au stabilit traseul, iar acum pregătesc documentele de proprietate pentru suprafețele traversate de acest tronson de drum. În acest sens, municipalitatea va solicita preluarea unor suprafețe de teren aflate în proprietatea Hergheliei Slatina, aparținând Ministerului Apelor și Pădurilor. Noul drum ar urma să pornească din DN65(E574) Km 55+700, către Valea Mare, să se intersecteze cu calea ferata secundară Bucureşti-Piteşti-Craiova, DJ-563 (zona Recea) şi se termine în DJ 546 (Slatina – Brebeni).

„Prin realizarea acestui drum, se va asigura: fluidizarea traficului, siguranţa circulaţiei, îndepartarea traficului greu din zona urbană, transportul rapid şi facil al navetiştilor între zonele industriale ale municipiului Slatina, oportunitatea dezvoltării zonelor industriale şi a agenţilor economici deja existenţi, prin oferirea unei şosele necesare accesului diferitelor transporturi ce asigură aprovizionarea cu materii prime a fabricilor şi, în acelaşi timp, transportul produselor realizate de aceste”, se arată în proiectul Primăriei Slatina.

Tronsonul de drum va avea trei sensuri giratorii, cu străzile Pitești, recea și Drăgănești și trei parcări pentru mașinile de transport mărfuri, în apropiere de aceste străzi.

Articolul precedent59 de ghivece cu cannabis, descoperite într-o locuinţă din Slatina – VIDEO
Articolul următor14 bărbaţi au bătut cu bestialitate un tânăr, pe terasa unui bar