Pe site-urile de socializare s-a viralizat un clip video cu un bărbat din comuna olteană Ipoteşti, care introduce o petardă aprinsă în frigider, explozia distrugând chiar uşa aparatului electrocasnic.

Imaginile filmate chiar de un prieten al bărbatului, la o „petrecere” de sărbători. Se poate vedea că bărbaţii au consumat băuturi alcoolice, venindu-le ideea să experimenteze o petardă aprinsă în frigider. „Experimentul” le-a explodat în nas, la propriu.

Cum ma sa bagi petarda în frigider!! ??????

Publicată de Lacrimi De Iubire pe Marţi, 4 decembrie 2018

Pompierii avertizează că o simplă distracție se poate transforma într-o tragedie. Totodată, aceștia atrag atenția: Nu permiteți jocul copiilor cu petarde sau artificii!

Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.