Îngrijorare într-o grădiniță din Slatina, după ce un copil este suspectat că s-a îmbolnăvit de scarlatină. Boala, extrem de contagioasă, s-ar fi putut răspândi și la ceilalți copii.

Toți preșcolarii din clasa respectivă a Grădiniței cu Program Prelungit Nr.2 au primit tratament pentru scarlatină, ca o măsură de prevenire a răspândirii acestei boli. „Într-o comunitate de preșcolari din Slatina, s-a suspectat un caz de scarlatină în 3 iunie 2019. S-au luat măsuri de prevenire: s-au depistat contacții de colectivitate, care vor fi supravegheați clinic timp de 10 zile. S-au recoltat exudate faringiene și nazale, iar până la primirea rezultatelor, toți vor primi tratament profilactic”, a explicat Gabriela Gogiu, purtătoarea de cuvânt a DSP Olt.

De la începutul anului și până acum, în Olt s-au înregistrat 3 cazuri de scarlatină. Scarlatina este o boala bacteriana și se manifestă printr- o erupție cutanată strălucitoare care acoperă cea mai mare parte a corpului si este aproape întotdeauna însoțită de durere în gât și febră mare.

Scarlatina apare cel mai frecvent la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Lăsată netratată, scarlatina poate duce la complicații grave care afectează inima, rinichii și alte părți ale corpului.

Articolul precedentMuzeul Jucăriilor, expoziție inedită la Slatina- „O istorie dulce”
Articolul următorLocalități din Olt, fără energie electrică