„Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor Creștine Românești”, un eveniment cu o tradiție de 15 ani, organizat de dascăli de la trei școli din Slatina, cu sprijinul unor instituții de cultură din județ și al Episcopiei s-a desfășurat astăzi, la Colegiul Radu Greceanu. Sute de copii au urcat pe scenă să își arate talentul și măiestria și să demonstreze din nou că ei sunt mesagerii valorilor autentice.

 

Evenimentul a fost coordonat de cadre didactice ale școlilor „Eugen Ionescu” și „Constantin Brâncoveanu” și Liceul cu Program Sportiv din Slatina. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, cea de colinde și cea de tradiții populare. Copiii, însoțiți de dascălii lor, au pregătit din timp momentul artistic prezentat în cadrul festivalului. Cu toții au sperat să obțină un premiu.

„Juriul compus din  domnul director al CJCPCTC, Dumitrescu Florian , d-na inspector general adjunct Florica Grecu, d-na inspector de specialitate Boruz Ionela și reprezentantul Episcopiei,  părintele  Dan Camen,  au avut o sarcină grea în evaluarea celor care s-au perindat pe scenă ,deoarece  toţi elevii au avut o evoluţie foarte bună”, a spus Mirela Luțu, profesor de religie la școala Constantin Brâncoveanu, unul dintre organizatori.

La colinde, pe locul I s-au clasa Liceului Teoretic „Mihai Viteazu”Caracal și elevii Liceului Teoretic „Petre Pandea” Bals, iar la „Gimnaziu”, locul I l-a ocupat Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” din Slatina. La secțiunea „Tradiții”, pe primul loc s-au clasat elevii de la Școala Gimnazială “C-tin Brâncoveanu” și cei ai Liceului cu Program Sportiv din Slatina.

Articolul precedentOltenii din 29 de localități nu vor mai putea să transporte porci vii și carne de porc, după confirmarea pestei porcine la Dăneasa
Articolul următorA lovit cu maşina un om şi a plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Poliţiştii i-au făcut dosar penal