Primăria Slatina a decis să nu mai prelungească contractul de închiriere pentru terasa localului Dolce Vita, de le Bulevardul Nicolae Titulescu. Hotărârea a fost luată după ce mai mulți slătineni au sesizat faptul că aceasta ocupa o suprafață prea mare din trotuar.

6 august este ultima zi în care terasa mai poate funcționa legal. Atunci expiră contractul de închiriere pentru suprafața din domeniul public pe care îl ocupă, iar municipalitatea a anunțat că nu îl va mai prelungi. „Din punct de vedere legal, terasa faceți referire este în conformitate cu regulamentul privind amplasarea teraselor pe raza municipiului Slatina, regulament vechi și neschimbat din anul 2007. În prezent, aceasta locație are autorizație de construire până în luna august , autorizație ce nu va mai fi prelungită. Având în vedere faptul că mai mulți cetățeni au adus sesizări cu privire la terasa restaurantului «Dolce Vita»”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei.

Autoritățile lucrează acum la un nou regulament privind amplasarea teraselor pe domeniul public al orașului, acesta urmând să fie aplicat de vara viitoare. „Începând de anul viitor vom schimba regulamentul actual, cu unul nou care va permite ocuparea unei suprafețe reduse din domeniul public”, a mai precizat edilul.

Primăria Slatina a desfășurat anul acesta o acțiune amplă de control la toate localurile care dețin terase. S-a descoperit astfel că foarte multe dintre ele ocupau suprafețe de teren mai mari decât cele din acte și s-au aplicat zeci de sancțiuni.

Articolul precedentAccident chimic la o fabrică din Slatina. Exercuțiul ISU Olt- FOTO&VIDEO
Articolul următorFără spectacole pe esplanadă, la Slatina. Ce a decis municipalitatea